Brain Gym®

Brain Gym®

Brain Gym® is doeltreffend bij leerproblemen en een mooie aanvulling bij het resetten van je mindset/overtuiging waarmee lastige doelen haalbaar worden en ter ondersteuning van integratie. Deze methode word vooral ingezet bij leerproblemen op school en geeft hele goede resultaten. Het bestaat uit een serie simpele lichaamsbewegingen die invloed hebben op alle gebieden van het brein waardoor de leermogelijkheden worden verbeterd. 

Naast leeruitdagingen is deze methode bijzonder geschikt voor functioneringsverbetering in het dagelijks leven, het kan helpen om stress met betrekking tot communicatie-uitdagingen aan te pakken met een eenvoudige vijf stappen balans. Ook is het in te zetten als groepsondersteuning om de mindset van een team (m.n. voor een wedstrijd) of groep cursisten in balans te brengen.

Kortom: Omdat Brain Gym® de communicatie tussen de verschillende hersengebieden activeert is het succesvol in te zetten op alle gebieden waarbij stress het functioneren beïnvloed. Het is een educatief model waarbij observatie een vooraanstaande rol speelt. Hierdoor merk je heel bewust de verandering en de vooruitgang.

Brain Gym® trainingen

Ik ben gecertificeerd trainer om diverse Brain Gym® trainingen te geven. Neemt u gerust contact op als u graag een training zou willen plannen voor uw organisatie.

Brain Gym® 104: de 26 oefeningen en de leerflow
Brain Gym® 101: de basiscursus waarbij de oefeningen worden ingepast in diverse  verschillende vijf stappenbalansen aangepast aan de diverse uitdagingen gekoppeld aan de drie ontwikkelingsdimensies.
Dominance factor: Hierin wordt inzicht gegeven aan dominantieprofielen en de invloed hiervan op het functioneren in stress.
Building Bloc Activities: Een Brain Gym® workshop gecreëerd vanuit de Movement Based Learning* training (BrainGym® 170) voor iedereen die kinderen met een uitdaging wil helpen in hun ontwikkeling. Hierin worden  oefeningen geleerd die gekoppeld zijn aan de basis van de ontwikkeling. Deze oefeningen activeren de natuurlijke intelligentie waarmee iedereen geboren wordt. 

*Movement Based Learning:Om het functioneren van kinderen met een beperking te kunnen verbeteren heb bestaat de specialisatie cursus Brain Gym 170® voor kinderen met speciale uitdagingen. Hiermee krijg je mooie tools in handen voor kinderen die meer nodig hebben. Behandeling is met deze kennis aan te passen aan alle niveaus van functioneren. Het is geweldig om te ervaren hoe het functioneringsniveau van kinderen met ontwikkelingsachterstand zoals: Down syndroom, Cerebrale palsie, ADHD etc verbeterd worden. Ook voor volwassenen en vooral ouderen zijn deze oefeningen zeer geschikt.