8 Reacties

 1. Deze moeder en ondernemer heeft verzocht dit anoniem te plaatsen.
  onderwerp: stress, rugklachten, schouderklachten

  De laatste maanden heb ik het nodige stress gehad…..naast een drukke baan en een gezin wordt er al tijden een beroep op mij gedaan als mantelzorger. Ik doe het met liefde en plezier maar dat eist natuurlijk ook zijn tol. Na wat lichamelijke klachten dacht ik eerst aan de overgang, tja ook die komt er nog eens bij om de hoek kijken. Maar na een paar paniekaanvallen uit het niets en heel de dag een gespannen gevoel ik mijn lijf ben ik toch eens verder gaan kijken naar mezelf. Mijn lijf stond strak van de spanning, ik wilde wel ontspannen maar op de één of andere manier werkte mijn lijf daar niet aan mee. Van daar uit ben ik terecht gekomen bij Irana Emondt…en daar lag mijn oplossing. Een paar maanden geleden had ze me al eens behandeld voor een nasleep van een slijmbeurs ontsteking in mijn schouder en daar zijn mijn klachten ook van verdwenen. Dus hup afspraak gemaakt en na een behandeling voor mijn stress merkte ik de volgende dag gelijk het verschil. Niet meer gespannen uit bed komen, geen gejaagd gevoel meer. Heerlijk! De stress is natuurlijk niet weg uit mijn leven maar het komt heel anders binnen nu, ik kan er weer mee omgaan. Elke keer zit ik wachten tot het nare gevoel weer terug komt….maar dat gebeurd niet. Zo ook een deel waarvan ik dacht dat het overgangs verschijnselen waren…hartkloppingen, zweverig gevoel in mijn hoofd….allemaal weg. Mooie bijkomstigheid is dat mijn inspiratie ook weer helemaal terug is en mijn rugklachten zijn verdwenen…kortom ik ben weer als nieuw, voel me weer lekker!

 2. Wat heerlijk wanneer er andere manieren zijn om je binnenste ik te verzorgen zodat je buitenkant kan blinken. Een drukke agenda en baan, puberende kinderen, altijd maar in de weer zijn en de knop niet op pauze kunnen zetten, jaren van stress waarvan de weerslag op de gezondheid erger wordt, daarnaast nog onverwerkte ervaringen die regelmatig terug de kop op steken…. reflexintegratie boeit me al een paar jaar, veel erover lezen, toepassingen ontdekken, mensen die het toepassen aanhoren… de tijd was rijp om het mezelf ook eens te gunnen… zo ben ik bij irana terecht gekomen. Ze biedt een mooi pakket van methoden die voor mij misschien van toepassing waren. Het eerste contact was meteen vertrouwd… ik voelde veiligheid en warmte. Irana heeft geluisterd, praten hoefde niet maar het gebeurde gewoon… Ik kreeg een mix van interventies en ik ervaarde de reflexintegratie voor het eerst bij mezelf… het was iets nieuws, het was niet eng, ook wel grappig want ik wist niet of ik nu mijn ogen moest open houden of toe, of ik mocht praten of niet… het kon allemaal en het gebeurde zoals het gebeurde… voor de sessie zijn er veel tranen gevloeid, van verdriet, tranen die blijven hangen, een gevoel dat zo dagen kan blijven zitten alsof je onophoudelijk gehuild hebt… Irana nam haar tijd om mij onder te dompelen, om mijn lichaam te resetten, puzzelstukjes vielen in mekaar tijdens de momentjes dat er gepraat werd over reflexen etc… een rust overviel mij… aan mijn voet zag je na de sessie direct verandering. Nog wat nagepraat en dan moest ik een lange rit naar huis…. richting file…. de rust die ik had gekregen had ik meegenomen in mijn wagen, niets moest, het kwam zoals het kwam. Tijdens de rit heb ik weer gehuild, weer tranen, maar het waren andere tranen, het was alsof ik losliet, want ik droogde mijn gezicht af en het was weg… geen sporen van een vertrokken gezicht. Ondertussen ben ik bijna drie weken verder en mijn drukke agenda maakt me niet van streek… het komt zoals het komt, ik sta nog steeds voor stressmomenten maar ik ga er anders mee om. Dit gevoel wil ik graag houden want het geeft me kracht. Mijn baan vraagt veel creativiteit en die borrelt enorm. Kortom, ik sta sinds mijn bezoek bij irana op een andere manier in mijn leven. Er staat al een nieuwe afspraak gepland…. Ik voel me als een walnoot, de bolster is er af, nu moet de noot nog gekraakt worden en daarna gepeld. Dankbaar dat reflexintegratie in mijn leven is gekomen, en Irana natuurlijk. Haar handen zijn magisch.

  1. Dank je wel voor je mooie feedback! Wat fijn dat je zo een geweldig effect van de behandeling hebt. Het was me een waar genoegen met je te werken, ik kijk uit naar onze volgende afspraak!

 3. Reflex integration for our daughter Nelia, April 2019

  We have been to Irana Emondt with our daughter Nelia (2 years) for one week and did „Reflex Integration“ for three houres a day.
  Nelia is globally developmentally delayed and can not turn around, sit, crawl, …
  She has muscle hypotonia and can only say „Mama“.
  After nearly two years of physiotherapy and occupational therapy, that hasn`t been very successfull, we wanted to try something new, because we noticed that many of her reflexes are not integrated yet.
  Irana Emondt cared a lot of our daughter right from the beginning and answered all our questions.
  The week was very intensive. We have been a little bit sceptical before if it`s possible to do exercises with my daughter three houres a day. But the exercises are so gentle that it was no problem at all. Nelia really liked the treatment.
  The best thing about the method is that Irana showed us all the exercises in detail and made a „Home Program“ for us. So now we can do the exercises every day at home and see the improvements.
  First we thought that some exercises are complicated to do, but after one week at home we could do most of the exercises by heart.
  Now lets talk about the improvements our daughter Nelia has made after the „intensive week“ and two weeks of practising at home:

  Nelia can lie on her side for the first time in her life
  she can put her head down to one side while liing on her belly
  Nelia has much more stability in the back
  she is much louder and complains more if she doesn`t get what she wants
  Nelia is much stronger in the arms and legs
  her eyes got much better (she follows objects faster and looks at things much more detailed)
  Nelia is looking for permanent contact (holding hand and kisses)
  bigger appetite

  We will continue with the exercises at home and hope for steady improvements on our little daughter Nelia.
  In about six months we plan to go to Irana again to adjust the „Home Program“.
  Meanwhile Irana is always available for questions. This gives us a very safe feeling!

  We are really happy that we found out about the „Reflex Integration“. We came all the way from Germany to do this.

  The parents of Nelia

  1. Thank you so much for sharing your experience. Nelia showed a wonderfull and great personality. It was an honour and pleasure to work with her.
   So good to read that you continued the exercises at home. She is so lucky to have you as her parents. Thank you for your trust.

 4. Mijn leven is zoveel makkelijker geworden. Zo voelt het, sinds ik bij jou ben geweest.
  Leven kost me nu minder moeite en energie.

  Zo doen mijn buikspieren voor het eerst in mijn leven, wat ze horen te doen. Het is alsof mijn lijf nu begrijpt wat mijn buikspieren horen te doen en ze kunnen het nu ook doen. Mijn hele leven hoor ik dat ik mijn buikspieren moet gebruiken. En ik heel hard mijn best doen en het lukt nog niet. Nu voelt het heel anders. Als vergelijking een trekpop. Waar ik voorheen veel meer spieren moest inzetten om iets te doen. Trek ik nu simpel weg aan een touwtje (mijn buikspieren) en alles werkt heel gemakkelijk. Lopen, gaan zitten en gaan staan kost daardoor zo veel minder energie.

  Grenzen voelen en aangeven gaat zoveel makkelijker. Waar het voorheen meer uitdaging was te blijven voelen, wat hoort bij mij, wat bij de ander, wat wil ik wel, wat niet. Gaat dit nu veel gemakkelijker, met veel minder spanning en vanuit meer rust.

  Mijn ogen kijken nu ontspannen de wereld in. Ik hoef niet meer alles scherp in de gaten te houden. Waar ik vroeger vanaf het wakker worden tot het slapen gaan, mijn bril op wilde hebben, omdat het me anders een onprettig gevoel gaf dat ik niet alles goed zag. Heb ik nu regelmatig mijn bril af. Heerlijk even minder prikkels.

  Eten kon voor mij best wel een klus zijn, een boterham met sla en paprika kon ik alleen in alle rust thuis weg krijgen. Een appel afbijten kan ik vanaf mijn 15e al niet meer in verband met mijn kaken. Nou beide het eten en een appel afbijten kosten geen enkele moeite meer!

  Ik ben een moeder van 47 jaar. Via mijn werk met een jongen van 9 jaar, heb ik kennis mogen maken met de mogelijkheden van MNRI. En heb ik gezien wat dit kan opleveren. Toen ik zelf in een periode zat waarbij ik veel spanning en stress ervaarde, heb ik aangeklopt bij Irana.

  Inmiddels kom ik ook met mijn twee kinderen bij jou. Mijn zoontje van 9 jaar, had vanaf dat hij kon lopen, pijn klachten aan zijn benen. We zijn al bij diverse behandelaars geweest, maar de klachten bleven terug komen. Inmiddels heeft hij geen pijnklachten meer! Dus ook voor hem is het leven fijner geworden. Bedankt.

 5. Ik vind het heel fijn om bij Irana onder behandeling te zijn. Naast dat Irana heel kundig is in wat ze doet, vind ik het vooral een verademing dat alles er bij haar mag zijn, niets is raar of gek. In haar behandelingen gaat ze echt op zoek naar de kern van een probleem, of dat nu gaat om onderliggende trauma’s of een verkeerd werkende combinatie van reflexen. Door haar positieve kijk en de verbeteringen die ik nu al in een paar maanden ervaar, heb ik voor het eerst weer het geloof dat herstel van mijn hersenletsel echt mogelijk is.
  Elise, Zeeland

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *