Wat als bijvoorbeeld…

Wat als bijvoorbeeld…

Ik zal hier onder enkele reflexen (o.a. grijp reflex, afweer reflex) en aandoeningen benoemen met gevolgen op het gebied van lichamelijke klachten, motoriek en gedrag.

Wat als…

.. de grijp reflex niet goed is geïntegreerd

Dan kunnen de volgende klachten ontstaan: schouderklachten, muisarm, slechte pengreep en slecht handschrift.

Alle oefeningen ten spijt zullen klachten terug blijven komen en is het haast onmogelijk om een pen normaal vast te houden of netjes te schrijven. Iedere keer als je naar je hand kijkt zal de reflex opspelen als het bewegingspatroon nog actief is of niet is los gelaten. De greep zal te verkrampt of te slap zijn. Het reflex wordt getriggerd door het kijken naar de hand waardoor een onbewuste knijpbeweging ontstaat. Doordat dit onbewust is kost het heel veel energie om dit te corrigeren. Door integratie van de grijpreflex is dit probleem vrij eenvoudig te verhelpen.

Bij schouderklachten blijkt bijna altijd de grijpreflex niet volledig te zijn geïntegreerd. Na integratie verdwijnen de klachten als deze voornamelijk gerelateerd zijn aan deze reflex.

.. de afweer reflex niet goed is geïntegreerd

Dan kunnen de volgende klachten ontstaan: slechte spierspanning in de armen, verlegenheid, agressie, hekel aan schrijven.
Deze heeft vooral invloed op gedrag en laat je brein snappen wanneer je grenzen moet stellen. De lichamelijke afweer is onlosmakelijk verbonden aan je eigen grenzen. Bij verlegenheid en agressie heb je te maken met het niet duidelijk en op tijd kunnen aangeven van grenzen. Na integratie ontstaat een balans van grenzen aangeven welke resulteert in verdwijnen van agressief gedrag en het zelfverzekerder worden bij verlegenheid en faalangst.

.. trauma en stress

Na behandeling regelmatig terug gekoppeld gekregen dat het denken veel makkelijker ging, dat er direct meer rust wordt ervaren en mensen gaan weer de regie over hun leven op pakken. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de persoon en de duur van het trauma of de stress.

.. whiplash

Het lichaam is door het trauma zijn aansturing kwijt waardoor ernstige klachten zijn ontstaan zoals slechte concentratie, pijn, beperkt in beweging etc. (ik spreek uit ervaring ;-)). Door integreren van de nekreflex welke te maken heeft met de voorwaarts-achterwaarts beweging van het hoofd snapt het lichaam de aansturing weer. In meerdere gevallen zijn de whiplashklachten volledig verdwenen.

.. scoliose

Inmiddels hebben we met MNRI diverse scoliose patiënten succesvol behandeld. De rug heeft na integratie van de ruggengraatreflexen zichzelf gerecht. Uiteraard gaat dit niet even 1,2,3. Dit is een grote verandering en kan gepaard gaan met lichamelijk ongemak zoals serieuze spierpijn etc. Verandering vindt vaak al plaats na een enkele behandeling en werkt soms tot wel zes weken door. Het komt vaak voor dat iemand de dagen direct na de behandeling een lengtetoename ervaart van enkele centimeters.

.. DCD

Niet kunnen vangen van een bal, vertraging in beweging, houterigheid, balans, stotteren.. op al deze vlakken wordt aanzienlijke winst behaald.

Ik kan hier een hele lange lijst noteren wat er allemaal mogelijk is, als je bedenkt dat primaire reflexen de basis zijn van je gehele ontwikkeling kun je bedenken dat het bijna overal voor kan worden ingezet. Svetlana Masgutova noemt het ’the missing link’ en zegt: ‘ MNRI® is for everything’.

Inmiddels is dat ook mijn ervaring en ik sta volledig achter die uitspraak. Ik hoop dat het gastenboek op de homepage zich snel vult met feedback zodat jullie zelf de soms ongelooflijke resultaten kunnen lezen van mensen die het reeds ervaren hebben.

reflex